Filmek 1 percben

A gép (Plane) - villámkritika

2023. február 16. - Solo_

Villám-vélemény: 1069 karakterben

Az ezer karakteres rovatunk új célpontja A gép (Plane) című akciófilm, melyet ugyanaz a Jean-Francois Richet készített, aki a 2005-ös "A 13-es rendőrörs" című produkciót is, ami aránylag korrekt kis akció-mozi volt annak idején.

a_gep.jpg

A sztori egyszerű: adott egy utasszállító-gép, mely lezuhan egy kis indonéz szigeten, ahol gerillák fenyegetik a túlélőket. Az indonéz kormány keze nem ér el a szigetre, így a légitársaság maga bérel fel egy csapat kommandóst a kimentésükre. Csakhogy igazából nem is kellenek, mert ott van Brodie Torrance (Gerard Butler) pilóta és Louis Gaspare (Mike Colter) katonából lett rab, akik simán lenyomják a gerillákat.

Butler most is kőkemény, nagy színészi teljesítményt ezúttal sem nyújt (mondjuk karaktere nem is követeli meg), viszont kapunk némi drámát is, hiszen életét kockára téve ment meg mindenkit csak hogy eljuthasson hőn szeretett lányához.

Az ember jól elvan ezzel a filmmel 107 percre, mert lekötik az izgalmas harci jelenetek, bár kicsit több bunyó és fordulat emelhetett volna a végeredmény színvonalán. Korrekt iparosmunka 65% 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Fortune hadművelet, Az elveszett városLegendás állatok 3., Katonadolog, Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

  

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr5918050822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása