Filmek 1 percben

Kaptár - Racoon City visszavár [14.]

2022. január 10. - Solo_

Elemzés 2064 karakterben

A legújabb, 2021-es Kaptár szakított a korábbi, Milla Jovovich féle "vonallal" (és ami azt illeti az összes korábbi zombis sztorival) és Resident-Evil-játékok világához illeszkedőbb stílusú horrort rakott össze. A sötét képi világ (az első perctől az utolsóig éjszakában vagyunk), a sok jump scare jelenet, a karakterek lassú bemutatása és az utolsó negyedóra kivételével hagyományos - vagyis fantasy-szörnyek nélküli - forgatókönyv a film legnagyobb részében realisztikusnak tűnő megjelenítést mutat. Az utolsó 15-20 percre azonban felborul minden és a történet átmegy szörny-fantasyba, ami sajnos nem tesz jót a filmnek. Mégis, ha egészében nézzük izgalmas horrort kapunk, egészen jó szereplőgárdával, a csinos Kaya Scodelarioval a főszerepben.

kaptar.jpg

A kép forrása: link

A sztori középpontjában a húszas évei végén lévő Claire áll (Kaya Scodelario) aki hajdanán árvaságra jutva a Racoon Cityben működő árvaház lakója volt. Itt gyermekként furcsaságokat tapasztalt, például azt, hogy a nevelők, különösen William Birkin (Neal McDonough) kísérletekre használják a fiatalokat. Megszökik tehát és a várost is elhagyja hogy egészen felnőtt koráig más településeken éljen. Közben megtudja, hogy Racoon Cityben működő hatalmas gyógyszergyár elköltözött végre a városból, mely így elhagyatva, megfogyatkozott lakossággal afféle kísértet-várossá változott. Ekkor Claire elhatározza: visszatér Racoon Citybe testvéréhez, a rendőrként dolgozó Chrishez (Robbie Amell). A településen azonban furcsa dolgok történnek, melyek arra utalnak, hogy az Umbrella (Védernyő) vállalat áll az árvaházi kísérletek és a helyi megbetegedések és megjelenő élőhalottak jelensége mögött is. 

Innentől a sztori egy izgalmas menekülés bemutatásává változik, hiszen az előhalottak tömege az Umbrella vezetőjének elhagyatott házából kiáradva ellepi a várost. Claire és egy rendőr-újonc, Leon (Avan Jogia) alkotják az egyik menekülő párost, míg Chris és rendőr-társai a másikat. Kapunk fordulatokat és kőkemény harcot is egy szörnyes zárással, ami sajnos szörny-mesévé és CGI orgiává változtatja a befejezést. Értékelés: 65%. 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Ad Astra, Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Hölgyem, Isten áldja (2004), Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr8416808614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása