Filmek 1 percben

Az elveszett város és Sandra Bullock

2022. április 24. - Solo_

Elemzés: 2100 karakterben

Az idén nyáron már 58 éves Sandra Bullock, - aki 15-20 évet is simán letagadhat korából - egy csetlő-botló írónő bőrébe bújt idén tavasszal, mégpedig Az elveszett város című romantikus kalandfilm kedvéért. Az alaptörténet kis bugyutaság, viszont szépek a helyszínek, kapunk akciójeleneteket (ha nem is túl sokat), akadnak vicces jelenetek és felbukkan Brad Pitt is egy rövid időre. Mindezek miatt gyorsan elröppen a 112 perces játékidő és jókedvűen kászálódhatunk ki moziszékeinkből.

elveszett.jpg

A kép forrása: LINK

Ami a sztorit illeti: adott egy kiégett írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock), aki épp alkotói válságban van, amikor belekeveredik egy kincs-keresési kalandba, mégpedig a gazdag maffiózó, Fairfax (Daniel Radcliffe) révén. A 164 centije dacára is stílusos és elegáns milliárdos egyszerűen elrabolja Lorettát és egy titokzatos trópusi város felkutatására kényszeríti, mert azt reméli, hogy ott rábukkan az értékes tűzkoronára (és egyéb kincsekre). Ám a hölgy két férfi segítségére is bizton számíthat, az egyik a jóképű Alan (Channing Tatum), akit nők ezrei imádnak, hiszen mindig ő pózol Loretta kalandregényeinek borítóján (mint a romantikus szerelmi történetek megtestesítője), a másik pedig Jack (Brad Pitt), aki profi kommandós és akit egyszerűen felbérelnek Loretta felkutatására. A kiszabadítási akcióban aztán összefog a két pasas és megszöktetik Lorettát, aki rózsaszín flitteres overálban tolja végig a film hátralévő részét, mégpedig a dzsungelben rohangálva (Alan oldalán).

A film legjobb részei azok, melyekben Channing Tatum és Sandra Bullock vicces párbeszédek és mókás helyzetek során szerencsétlenkednek végig egy menekülést a trópusokon. De szórakoztató a két túsz-szabadító: Brad Pitt és Tatum kettőse is, melyben Pitt a vérprofi harcos, a kigyúrt Tatum pedig a bénázó szépfiú, aki bizonyítani akarja férfias rátermettségét.

Az elveszett város egy Jumanji - Uncharted - Dzsúngeltúra ötvözet, picit gyengébb humorral, néhol kicsit erőltetett poénokkal és sokkal kevesebb látványos jelenettel, mégis szerethető kivitelben. Mert Sandra Bullock mégis csak Sandra Bullock, még egy közepes vígjátékban is. Értékelés: 70% 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Legendás állatok 3., Katonadolog, Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr317815165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása