Filmek 1 percben

Egy igazán dühös ember (2021) [18.]

2022. január 29. - Solo_

Elemzés 2054 karakterben

Az egy igazán dühös ember (Wrath of Man) Guy Ritchie filmje, bár ezt soha nem mondanád meg róla, ha nem tudnád előre, mielőtt megnézed. Pörgős tempójú, lendületes és izgalmas akciófilm, ami egy időben folyton ugráló, szövevényes történetet is elmesél, hangyányival több karakterisztikával, mint az akciófilmek többsége, de hiányzik belőle a Guy Richie filmek sajátos fekete-humora. Jason Statham bedobja magát, ezúttal egyszerre rossz és jó, hős és antihős, harcos és áldozat.

wrathofman.jpg

A sztori szerint főhősünk - neve a filmben egyszerűen "H" (Jason Statham) - egy pénzszállító cég fegyvereses alkalmazottja lesz, ám munkája során annyi profizmust és keménységet tanúsít, több rablást megakadályozva hogy felettesei és munkatársai is felfigyelnek rá. A script közben időbeli ugrásokat tesz: megismerjük "H" múltját és kiderül, hogy korábban ő maga is egy rabló-szervezet feje volt, de egy alkalommal meghalt egyetlen fia is, így félbehagyva rabló-karrierjét minden energiáját fia gyilkosának megtalálására szánja. Fia gyilkosa, Jan (Scott Eastwood) történetesen szintén egy rabló-banda tagja, akik éppen abba a pénzszállító cégbe akarnak betörni, ahová "H" is beépült. Nem véletlenül. Főhősünk ugyanis tudja, hogy abban az akcióban, melyben fia meghalt (egyszerű szemlélőként) a rablást a Fortico Security egy alkalmazottja segítette. Tehát beépül ide, mert biztos abban, hogy előbb-utóbb felbukkan a banda mely fia haláláért felelős. Jól kalkulál: az összecsapás közte és a szervezet között egy rablás során kezdődik.

A Wrath of Man egy kőkemény akciófilm, melyben átlag felettit nyújt Jason Statham, Josh Hartnett, Holt McCallany és Scott Eastwood is, aki legutóbbi mozifilmes sikere, a Veszélyes után, most gonoszként is bizonyítja tehetségét. Felbukkan egyébként a filmben Post Malone, híres repper is (rosszfiúként).

Kapunk jó kis bunyókat, üldözéses jeleneteket, lövöldözéseket, harcot és egy fordulatos sztorit is, 118 percben, ami simán elröppen a sok izgalom miatt. Bár a fekete humor hiányzik és több bunyót is elviselnénk, értékelésem, így is erős 70% 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021)Ad Astra, Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Hölgyem, Isten áldja (2004), Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr4816912210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása