Filmek 1 percben

Veszélyes - Scott Eastwood eddigi legjobbja [17.]

2022. január 24. - Solo_

Elemzés 2097 karakterben.

A Fűrész V. megrendezésével némi hírnevet szerzett David Hackl vadiúj (jelenleg is a hazai mozikban futó) Veszélyes című akció-thrillere elsősorban Scott Eastwood miatt érdekes (másodsorban  meg a Gibsonok: Mel Gibson és Tyrese Gibson jóvoltából). Az idén májusban már 92 éves színészlegenda 35 éves fiát, Scott Eastwodot eddig olyan, közepes színvonalú filmekben láthattuk, mint a Halálos iramban 8., Tűzgyűrű: Lázadás, A helyőrség, ám ezúttal valódi főszerepet kapott. A Veszélyes (Dangerous) című izgalmas akciófilmben ugyanis ő a központi figura és kijelenthetjük: nagyon jól tolja végig a filmet.

veszelyes.jpg

Az alapsztori lényege: adott egy korábban profi bérgyilkosként éldegélő, de börtönből szabadulása után jó útra tért kemény-legény, Dylan (Scott Easwood), aki egy nap eltűnik házi-őrizetéből. A férfi egy lakásába való behatolás után szegi meg személyi korlátozását, hogy egyrészt meggátolja a további kísérleteket megölésére, másrészt hogy részt vegyen öccse temetésén. Elmegy tehát arra a Washington közeli szigetre, ahol családja él és amely szigetet történészként kutató testvére vett meg. Dylan előkerítésére Shaughnessy ügynököt kérik fel, akit az agyonplasztikázott arcú Famke Janssen alakít. A nyomozónő először a szökevény pszichiáterét keresi fel, dr Alderwoodot (Mel Gibson), aki bizonygatja: Dylan jó útra tért.

A szigeten aztán furcsa dolgok történnek: megjelenik egy bérgyilkosokból álló banda, Cole (Kevin Durand) vezetésével és Dylan megölésére készül. A dolog azonban nem megy simán, az egykori bérgyilkos ugyanis még mindig jó formában van és sorra levadássza a családját fenyegető támadókat. Közben az is kiderül, hogy a banda nem csak Dylan miatt jött, hanem keres is valamit a szigeten. Az elhunyt fivér ugyanis nem volt kispályás, értékes dologra bukkant a szigeten és azért vette meg.

A Veszélyes című film egy pörgős akció-thriller, melyben kapunk némi humort is - főleg Mel Gibson révén, akinek karakterét még a legkeményebb lövöldözés közben is felhívja a főhős egy kis pszichológiai tanácsadásra - és kapunk egy érdekes sztorit rengeteg látványos jelenettel. Értékelés: 75%  

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021)Ad Astra, Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Hölgyem, Isten áldja (2004), Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr5416822812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MTA rendes tagja 2022.02.02. 12:59:25

Az én értékelésem: 72%
süti beállítások módosítása