Filmek 1 percben

Katonadolog (2022)

2022. március 20. - Solo_

Elemzés 1600 karakterben

A Reid Carolin és Channing Tatum rendezésében készült Katonadolog című családi vígjáték egy igazi több generációs komédia, habkönnyű kis sztorival, kiváló szórakozást kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

katonadolog.jpg

Forrás: www.ew.com

A mű eredeti címe nemes egyszerűséggel csak "Dog", és ez az egyszerűség át is hatja az egész filmet. Szimpla eseménytörténet, semmi bonyodalom, semmi váratlan fordulat (max. a legvégén), de talán pont ezért is jó. Pihentető, néhol vicces, máshol megható.

Az alaptörténet szerint egy sérülés miatt inaktivált tengerészgyalogos, Briggs (Channing Tatum) csak akkor kerülhet újra állományba, ha elhunyt katonatársa kutyáját (aki maga is harcos) elviszi a Nogalesben lévő bázisra. A férfi el is indul a belga juhász fajtájú szukával, és utazásuk közben megszereti Lulut (ez a kutyus hívóneve). Számtalan kalandjuk után éri el a kutya eredeti gazdájának temetését és magát a bázist is. A több napos kaland alatt a férfi tisztába kerül önmagával és tisztábban látja életét, illetve céljait is.

Közben kapunk vicces jeleneteket, csipetnyi izgalmat és egy megható drámát is egy lelkileg sérült kutyusról, illetve egy testileg (idegrendszerileg) lebetegedett katonáról. Kettejük kapcsolata a film legnagyobb erőssége, ami még egy hangyányi tanulsággal is megajándékoz bennünket, ez pedig így szól: egy igazi társ, aki hasonló megpróbáltatásokon megy keresztül, mint mi magunk – legyen az egy kutyus vagy egy emberként velünk tartó jóbarát – többet ér mindennél, amit karriernek tekintünk.

A Katonadolog habkönnyű vígjáték lazulni vágyóknak, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Értékelésem: 70%. 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr8517785134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása