Filmek 1 percben

Kincsvadászat a Tom Holland - Mark Wahlberg párossal: Uncharted

2022. február 19. - Solo_

Elemzés: 2030 karakterben

Megérkezett a hazai mozikba, az idei tél egyik legjobban várt akció-kalandfilm őrülete, az Uncharted. A korábban csak laza gyerekfilmeket készítő Travis Knight ezúttal egy látványosan szórakoztató és izgalmas akció-orgiával lepte meg rajongóit, mely egy ismert videójáték filmes adaptációja.

uncharted.jpg

forrás: cinema.everyeye.it

A sztori egy kincskeresés kalandjait követi végig, melynek során a három legfőbb karakter - két férfi és egy csinos nő - megismerkednek egymással, majd összeállnak egyetlen kincskereső-csapattá, végül pedig egymást és a nyomukba eredő bandát is kijátszva a XVI. századi Magellán aranyát próbálja meg felkutatni (valami isten háta mögötti trópusi szigeten). Egyetlen mondatban ez az Uncharted lényege, ám sikere inkább a rendezésnek, az izgalmas akciójeleneteknek, a látványos helyszíneknek (USA, Barcelona, trópusok) és nem utolsó sorban a Tom Holland - Mark Wahlberg páros szellemességének köszönhető.

A két főszereplő ugyanis élvezetessé teszi az egészet, mert párbeszédeik és közös akcióik valahogy feldobják a sztorit és párosuk egyértelműen jól működik a vásznon. A harmadik fő-karakter, a pakisztáni felmenőkkel rendelkező, csinos Sophia Ali adja a női szálat a duóhoz, a maga szexis fiatalosságával. Csupán a főgonosz kiválasztása problémás: mert eleinte szegény Antonio Banderas, majd az ebben a szerepkörben szintén nem túl hiteles, Tati Gabrielle alakítja az üldöző-bandavezért. Egyikük sem túl jó választás a karakterhez: Banderas túl öreg és barátságos, Tati Gabrielle pedig túl fiatal és komolytalan rettenthetetlen maffia-parancsnoknak.

A látványelemekre viszont nem lehet panaszunk: a film előrehaladtával egyre többet kapunk belőlük. Az utolsó 20 perc egyenesen lélegzet-elállító, mert XVI. századi hajókon folyik a küzdelem, melyeket helikopterek emelnek a magasba. Csúcslátvány a köbön.

Az Uncharted egy jópofa párbeszédekkel teli kalandfilm, melyben a kigyúrt Tom Holland és az 50 évesen is penge formájú Wahlberg látványos akciókkal szórakoztatnak bennünket, lenyűgöző látványelemek bevetése közepette. Értékelésem: 80% 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr6217658016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása