Filmek 1 percben

Milyen az új pókember film a mozikban? [8.]

2021. december 27. - Solo_

Elemzés 2025 karakterben

A két karácsonyra általam ajánlott film után - az egyik a "Tizedes meg a többiek", a másik pedig az "Életrevalók" - újra itt a mozi-szezon és annak egyik leglátványosabb filmje, egy Marvel-világból érkezett mozi, az új Pókember (Spider-Man No Way Home). Ez a franchise sorrendben nyolcadik epizódja, melyek közül az első hármat még a Sam Raimi - Tobey Maguire páros készített (2002-ben, 2004-ben és 2007-ben), a 4-es és 5-ös részt a Marc Webb - Andrew Garfield duó jegyzett (2012-ben és 2014-ben) az utolsó hármat pedig - ezzel a mostani fejezettel együtt (2017-ben, 2019-ben és idén) - a Jon Watts - Tom Holland kettősnek köszönhetünk. Nos, az idei változatban tripla örömben lehet részünk, mert a három eddigi pókember most egyszerre jelenik meg a vásznon.

pokember2021.jpg

forrás: variety.com

Ha a legújabb fejezetet az előzőekhez kell hasonlítanom, el kell ismerjem: versenyben van velük. Látványban legalábbis biztosan. Történetileg azonban fura sztorit kapunk. Pókember (Peter Parker, alias Tobey Maguire) ezúttal hétköznapi problémákkal kerül szembe, mint azzal, hogy nem veszik fel az egyetemre sem őt, sem pedig a csoda-szép MJ-t (Zendaya) és jóbarátját Nedet (Jacob Batalon). Ennek oka: kétséges hírneve, melyet nem tolerálnak az tanintézmények. Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) segíteni próbál neki - megpróbálja varázslattal elérni, hogy elfelejtse Pókembert a világ - de bár ne tenné, mert ezzel ellenségeket idéz meg egy másik világból. Megjelenik Electro (Jamie Foxx), a gyík-ember és a homok-ember is, sőt hogy teljes legyen a zűrzavar, Otto Octavius (Alfred Molina) is beveti magát. A legnagyobb baj azonban Norman Osborn, Zöld Manó megjelenése (Willem Dafoe) mert ő valóságos katasztrófát idéz elő Peter életében.

Ám a Pókember erősítést is kap, mégpedig a két másik Pókembertől így hárman végül úrrá lesznek ellenségeiken. Ám sajnos Peternek nagy árat kell fizetnie a győzelemért. A legújabb Spider-Man film tehát pörgős és látványos, remek akciójelenetekkel és egy furcsa sztorival, de nem okoz csalódást a rajongóknak. Értékelésem: 70%.

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzések nálunk: Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr1116793734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indriq 2022.01.04. 07:54:16

Ritka szar volt, mondom úgy hogy a kedvenc MCU karakterem.
süti beállítások módosítása