Filmek 1 percben

Fortune hadművelet - vélemény 1000 karakterben

2023. február 05. - Solo_

A Guy Ritchie által rendezett és Jason Statham főszereplésével elkészített Fortune hadművelet (Operation Fortune: Ruse de Guerre) mindenki számára szakmai mélypont, aki részt vett benne. A legfőbb baj ráadásul nem az, hogy dögunalmas a rendezés és sekély a sztori, hanem hogy végignézve az egészet semmi az égvilágon nem marad meg róla bennünk. Érdektelen és "ZS" kategóriás mű-film, aránylag jó-hírű színészekkel és egy sokkal jobb napokat látott rendezővel. 

fortune_hadmuvelet.jpg

Igazából a film elemzése még 1000 karaktert sem ér meg, annyira zagyvaság. Nem tudni ki a pozitív főhős, kinek kell szurkolnunk (és miért), ki a főgonosz (és miért).

A jelenetek egymás utáni sorrendben összedobálva peregnek, a kohézió pedig minimális. Poénok nincsenek, a szereplők játéka harmatgyenge. Egyetlen pozitívum a helyszínek szépsége, mert valóban tetszetős helyeken zajlott a forgatás. Statham alig-alig bunyózik, noha ebben a legjobb.

Összességében sajnos egy mellé ment kísérlet a film, amin célszerű gyorsan túllépni. Felejtős.

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Az új Thor-film, Az elveszett városLegendás állatok 3., Katonadolog, Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr2718041726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása