Filmek 1 percben

Az év leggyengébb filmje: Legendás állatok (2022)

2022. április 17. - Solo_

Elemzés 2094 karakterben

Bár kifejezetten szeretem a fantasy filmeket, van bennem bizonyos igényesség a színvonalat illetően, így képes vagyok kritikusan szemlélni ezt a műfajt is (noha sokan minimális hihetőséget vagy komolyságot sem várnak el a fantasyktól). Láttam a "Legendás állatok és megfigyelésük" című 2016-os filmet és ez a korábbi fejezet még képes volt itt-ott elszórakoztatni, sőt a két legjobb alakítás: Eddie Reymande (mint Göthe Salmander) és az alig 165 centis, kövérkés Dan Fogler (mint Jacob Kowalski) gyakran meg is tudott nevettetni. (A 2018-as második részt már nem láttam sajnos, így ahhoz nem tudok most viszonyítani.)

legendas_allatok.jpg

A kép forrása: LINK

Bár a mostani, 2022-es változatot, mely ugyancsak hosszú címet kapott: "Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai" ugyanaz a David Yates rendezte, a végeredmény színvonala mérföldekre van a korábbi epizódtól. A "nézhetetlen" kategóriától csak a látványelemek időnként érdekes megjelenítése választja el, mert a rendezés mintha a "hogyan rendezzünk a lehető legunalmasabbra egy fantasy-filmet" versenyre készült volna. Ez a mozi annyira nélkülöz mindent, ami feldobhatna egy alkotást, hogy valóban művészi nehézség lehetett ennyire gyengére elkészíteni. 

A sztori is zavaros: adott egy főgonosz Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) és egy legfőbb jó, Albus Dumbledore (Jude Law), akik két táborra osztják a mugli-mentes mágikus világot (és azok lényeit). A két tábor között valamiféle zavaros harc bontakozik ki, hiszen míg az egyik oldal elakarja pusztítani a muglik (emberek) világát, a másik megmenteni próbálja azt. Ez utóbbi törekvést segíti többek közt Salmander (Eddie Reymande) és a mugli Kowalski (Dan Fogler). A tempó lassú, bevallom: én úgy a 60. perc környékén 5-6 percre be is aludtam rajta, és nagyon elnyújtott a játékidő is, 142 perces, ami ekkora színvonaltalanságnál már kínszenvedés.

A Legendás állatok 2022-es verzióját tényleg csak nagyon elszánt fantasy-rajongóknak merném ajánlani, de nehezen tudom elképzelni, hogy közülük is sokan szórakoznának jól rajta. Értékelésem: 25%. Szinte teljesen nézhetetlen. (Viszont a 2016-os rész 55%-ot kap.)

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Katonadolog, Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr4817808989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása