Filmek 1 percben

Gagyi matiné lett az új Thor

2022. július 11. - Solo_

Elemzés: 1500 karakterben

A Marvel világa alapból a gyermeki énünket hívja életre, de azért vannak fokozatok ezen a téren is. A korábbai három Thor film közül például a 2017-es Ragnarök inkább a komolyabb, bár vicces változatot képviseli, míg az idei, 2022-es "Szerelem és mennydörgés" már annyira matiné jellegű, hogy teljesen gagyi gyerekmesévé változtatja a mennydörgés istenének történetét.

thor.jpg

Az alapsztori is zagyvaság: 

... adott egy lányát elvesztő közönséges ember: Gorr (Christian Bale) aki hirtelen isteneket gyilkolászó, nagy erejű teremtménnyé válva fenyegeti a világot. Mivel veszélyessé válik Thorra és társaira nézve, hőseink Zeusz (Russell Crowe) segítségét kérik. Ám a főisten nem hajlandó az összefogásra, csak Thor egykori barátnője, Jane (Natalie Portman) áll a mennydörgés istene mellé. Következik a harc, melyben asgari gyerekek küzdenek Thor oldalán. Jane viszont halálos beteg, akinek állapotát súlyosbítja, ha felölti női Thor jelmezét. Mégis megteszi és segít a végső csatában, életét is feláldozva. Körülbelül ennyi. Teljes zagyvaság.

Sajnos Taika Waititi ezúttal nagyon mellé nyúlt és egy gagyi Thort adott rajongóinak, matiné jelleggel. Nagyon gyenge a forgatókönyv, felszínes a rendezés és enervált a színészek játéka is. Az egyetlen igazi pozitívum a humor, mely áthatja a filmet, bár az az igazság, hogy csak kevés alkalommal ütősek a poénok. Kifejezetten csak megrögzött Marvel-rajongóknak merném nyugodt szívvel ajánlani és persze kisgyermekeknek. Értékelésem: 40% (nagyon nagy jóindulattal). 

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzéseink: Az elveszett városLegendás állatok 3., Katonadolog, Uncharted, München, Mindannyian halottak vagyunk, Egy igazán dühös ember, Veszélyes, Megtisztulás filmek, The 355,  Kaptár (2021), Cobra Kai sorozat, Csontok és skalpok, Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

  

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr3017880459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása