Filmek 1 percben

A világ legdrágább filmje [10.]

2022. január 02. - Solo_

Érdekesség és elemzés 1919 karakterben

Hollywood soha nem volt szűkmarkú, ha a nagy profit reményében látványfilmek készítéséről volt szó. A világ legdrágább filmje címéért több alkotás is versenyben van, így mindjárt három Marvel-produkció: a Bosszúállók: Ultron kora (2015), a Bosszúállók: Végjáték (2019) és a Bosszúállók: Végtelen háború (2018), melyek 325 és 368 millió dollár közti ráfordítással készültek. Ám mindhármat beelőzi egy Karib tenger kalózai rész, a 2011-es Ismeretlen vizeken (Pirates of Caribbean: On Stranger Tides), mely sorrendben a negyedik kalózos mozi. Összesen 379 millió dolláros költségvetést tud felmutatni. (Ezt az utolsó fejezet, a 2017-es Salazar bosszúja sem tudta túlszárnyalni.)

legdragabb_filmek.jpg

Forrás: link

Az ismeretlen vizeken tehát beelőzi az összes Marvel filmet, minden Csillagok háborúja mozit, minden animációs filmet és fantasyt (így a Harry Pottert is), sőt köröket ver a a 250 millió dolláros Furious 7-re is, nem beszélve a legújabb James Bond filmről, mely szintén "csak" 250 millióba került.

A Karib tenger kalózai Ismeretlen vizeken Rob Marshall rendezésében készült. Főhőse ezúttal is az imbolygó járású Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp), aki egy múltjából felbukkanó nővel, Angelicával (Penélope Cruz) indul Fekete Szakáll (Ian McShane) és az "ifjúság forrása" nyomába. Oda készül a bosszúszomjas Barbarossa kapitány is (Geoffrey Rush), aki komoly ráhatással van a cselekményre. Kalandjaik látványos jelenetekkel ajándékozzák meg a nézőket, rengeteg vicces helyzettel, izgalommal és küzdelemmel. Láthatunk kard-párbajokat és XVII. századi hajókat, ruha-viseleteket, fegyvereket, napsütötte, gyönyörű trópusi-karibi hátterek előtt. Különleges film-élmény a kosztümös vígjátékokat és kalandfilmeket kedvelők számára.

A világ legdrágább filmje egyben a leglátványosabb is, kiváló szórakozás minden korosztály számára, főleg az új esztendő első napjaiban, amikor a jókedv szerencsét hozhat mindannyiunknak. És az bizony nagyon ránk fér.

csik.jpg

 Egyéb gyors-elemzések nálunk: Hölgyem, Isten áldja (2004), Pókember - Nincs hazaút, Életrevalók, Tizedes meg a többiek, Dűne (2021), Az utolsó párbaj, 007 Nincs idő meghalni (2021), West Side Story (2021),

filmek1percben.blog.hu

indexes_films4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmek1percben.blog.hu/api/trackback/id/tr816801490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bafana 2022.01.04. 07:54:26

Szerintem a Csillagok háborúja a legdrágább film. Az egész stábot, rendezőtől a színészekig fel kellett lőni az űrbe a forgatásra. Nem lehetett olcsó.

Argus_ 2022.01.04. 07:56:31

@Bafana: Nem beszélve a Halálcsillagról, ami a legdrágább díszlet lehetett. Összeszerelni az egészet a világűrben. Nem egy-két fillérbe kerülhetett.
süti beállítások módosítása